PrinsjesNach 2023

PRINSJESNACH PLAYLIST

BANDS

MVByBrons kopie (1)

MICHAEL VAREKAMP  

PrinsjesNach 2023 wordt muzikaal geopend door een van de initiatiefnemers, de Haagse jazztrompettist Michael Varekamp. Michael treedt op over de gehele wereld en speelde met o.a. Sonny Fortune en Branford Marsalis. Hij won de Kobe Award in Japan en een Gouden Kalf met de film Shabu waarvoor hij de muziek schreef. 

Speciaal voor PrinsjesNach stelde hij een bezetting samen met daarin meesterorganist Bas van Lier, drummer Lorenzo Mastrogregori en heldentenor Dmitri Chapeau. Soul, blues en jazz in een spetterende combinatie! ‘A dazzling lexicon of Jazz Trumpet playing’ kopte de Wales Evening Post met vier sterren. 

The Mocks Persfoto Horizontaal

THE MOCKS 

The Mocks is een jonge band uit Nieuw-Vennep. Geïnspireerd door de mod-beweging uit de jaren zestig kleden de bandleden zich in vintage maatpakken van de beste kwaliteit. Hun muziekstijl is sterk beïnvloedt door de beatmuziek, zoals The Who, Kinks, Small Faces en The Motions. Hun liveshows belichamen de rauwe energie van een vergane tijd De nummers klinken origineel en verfrissend in de huidige tijd! Ben je klaar voor de nieuwe beatsensatie? 

Nueva Manteca foto eric van nieuwland 115316

NUEVA MANTECA

De Latin jazz mainstay voor vele jaren is vernieuwd! Nueva Manteca is terug in al zijn glorie! Een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Door de jaren heen trad de band op over de gehele wereld op prestigieuze festivals, locaties en clubs waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Manteca speelde samen met gasten als Paquito D’Rivera en Michel Camilo. Drijvende kracht achter Manteca is de Haagse saxofoonlegende Ban van den Dungen.

TOINE

TOINE

“Een multitalent met soul, durf en veel passie”, aldus saxofoniste Candy Dulfer over singer-songwriter TOINE . Wie TOINE al langer volgt, herkent dit meteen. Zijn concerten bruisen van de energie, emotie en toewijding aan de muziek. Hoewel TOINE’s songs duidelijk aan de popkant grenzen, groeit hij op met funk, blues, jazz en soul. En dat kleurenpalet hoor je altijd terug in TOINE’s muziek. Daarnaast worden de nummers geïnjecteerd met diepe grooves. TOINE was al te zien in De Beste Singer-Songwriter van Nederland en in De Wereld Draait Door en stond onlangs in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Gewapend met strakke gitaarskills, een soulvolle stem en gevoel voor sterke melodieën laat hij steevast het publiek ademloos achter. Toine is tevens vaste speler op het Noordeinde als een van de initiatiefnemers van Jazz en Route.

PatSmith

PAT SMITH 

Pat Smith in een notendop: pro surfer, drum and bass MC en zanger.  

Als hij door een blessure even niet met zijn board het water in kan, ontdekt hij het schrijven. Het schrijven van liedjes. In 2001 richt hij met vrienden de band Splendid op, een lange en succesvolle internationale carrière volgt. Sinds een aantal jaar treedt hij ook onder zijn eigen naam op als soloartiest. Onder meer vanwege deze verdiensten in de muziek wordt hij in 2020 gekozen tot nachtburgemeester van Den Haag. Pat Smith speelde op festivals als Lowlands, Parkpop, Sziget en Fusion. 

TEST

BASILY GIPSY FAMILY 

De carrière van The Basily Gipsy Family heeft een enorme vlucht genomen. Al jarenlang is de zigeunerfamilie een hot item en stonden ze met hun opzwepende Gipsy-sound op menig nationaal en internationaal podium. Muziek geïnspireerd op Django Reinhardt en The Gipsy Kings. Zij traden op over de gehele wereld, in Birdland NYC, bij The Rolling Stones thuis en speelden met meesterviolist Stephanie Grapel

5924

KOPSMART

“Onverstaanbaar mooi”  

Iets wat verdwijnt, ga je missen vonden rasscheveningers Arie Spaans en Remco Prins. Ze namen daarom nieuwe muziek op met teksten in het Schevenings dialect. De muzikale inspiratie halen ze uit de oersoep van de muziekgeschiedenis. Het debuut-album “Schrêwende mêwe” kwam uit in 2022 en werd lovend ontvangen. 

Meyendel 000048.2 sterk

MEYENDEL

Meyendel is een Nederlandstalig duo, waar de werelden van schrijver Jesse Evers en producer Ingmar Spaaij zich verenigen in de magische Haagse duinpan Meyendel. Waar de ene tekst laat dansen, doet de ander instrumenten spreken. Meyendel omarmt de dualiteit. Terwijl Jesse in Parijs studeerde, deed Ingmar ervaring op als muzikant en producer. Denk aan een Nederlandse Ben Howard, een ontmoeting tussen Spinvis en Bruce Springsteen en een pakket vol akoestische gitaren en computer-gestuurde beats, waarmee het duo balanceert op het snijvlak tussen indie en downtempo pop. Geniet van de verstilling en beweging van de golven en duinen in Meyendel. Een melancholisch samenspel tussen kwetsbaarheid en kracht.  

Tess Merlot 3 by Anna Yakovleva

TESS MERLOT 

Tess Merlot is een Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. Ze tourde met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen zoals PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam. Ondertussen schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. Tess tourt de laatste drie jaar met The Legends en speelde al menig zaal volledig plat. 

henkenmelle

HENK & MELLE  

Henk bracht met zijn Hallo Venray een aantal geweldige rockalbums uit en Melle heeft met Smutfish debuut Lawnmower Mind een van beste Nederlandse rootsalbums ever op zijn naam staan. Henk & Melle schrijven elke maandag een liedje in een wegrestaurant en nemen dat liedje de dag erna op in de Sahara Studio in Den Haag. De sfeer in wegrestaurants in kenmerkend. Een instant gezelligheid die niet uitnodigt tot een lang verblijf. Voor Henk en Melle de perfecte plek om zonder afleiding, snel tot de kern van een liedje door te dringen. Henk en Melle eten veel taart. Maar gelukkig niet tijdens PrinsjesNach. 

StringcasterPress

STRINGCASTER

Vijf mannen met snaarinstrumenten, drums en een mondharmonica. Doorgewinterde muzikanten met roots in de blues, rockabilly, Irish folk en country. Staan al jaren op podia in binnen en buitenland. In Europa van festivals als Zwarte Cross tot aan Festival Country de Mirande in Frankrijk met 300.000 bezoekers. Speelde als een van de weinige niet-Amerikaanse bands op het CMA Live Festival in Nashville, Tennessee in de U.S.A.  De muziek is een mengeling van bluegrass, rockabilly, country, folk en hillbilly. Met stuwende mondharmonica, pickin’ resonator gitaar, five-string banjo, high- octane mandoline, strumming rhythm gitaar, strakke drums en driving bass wordt uit volle borst een eigen sound neergezet. 

Stringcaster speelde o.a. met James Burton, Rocky Burnette, en Paul Burlison. 

 

Lilo

LILO

LILO is een singer-songwriter in de school van Corinne Bailey Rae, Amy Winehouse en Alicia Keys. Lilo is pas vierentwintig maar stond al in de Melkweg en is publiekslieveling bij Omroep Zwart en 3FM. Ze wil de luisteraar meevoeren naar verre oorden en deed dat o.a. in de Girls in Woods theaterproduktie The end of the world.

Captura de Pantalla 2023-08-13 a la(s) 14.23.44

LA MAQUINA 

Een spontaan percussie ensemble dat improvisatie hoog in het vaandel heeft staan. Door een ingenieus systeem van tekens en intuitie zijn ze in staat instrumenten en grooves van over de gehele wereld spectaculair te combineren.Er wordt gewerkt met Afrikaanse shabars, Cubaanse congas, Indiase tablas om maar eens iets te noemen. Dit orkest van de Argentijnse Ivan Gianakis is een must see voor elke muziek liefhebber! 

LBB band Studio Den Haag

LITTLE BOOGIE BOY BLUES BAND 

Het is dé droom van elke jonge muzikant, naar Amerika gaan, met een vals paspoort voor de clubs je idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. De geuzenaam Little Boogie Boy was gauw verzonnen. Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues mekka Chicago afreisde. Little Boogie Boy is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met ondermeer Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr. Hij zich bijstaan door Jan den Boer en Paolo met de blues van Mississippi & Chicago en New Orleans funk als inspiratiebron. 

Erminia & Arturo

ERMINA & ARTURO

Erminia Fernández Córdoba brengt al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Met haar kleurrijke stem weet ze haar publiek altijd te raken en laat hen verlangen naar meer. Erminia heeft Argentijnse roots en speelt menig zaal plat met haar partner en flamencogitarist Arturo Ramón. Arturo groeide op in Den Haag en is misschien wel Nederlands beste flamencogitarist. Erminia & Arturo zijn de ambassadeurs van flamenco in Nederland en niet meer weg te denken uit de Nederlandse flamenco scene. 

37D16255-1E08-42AC-8ED0-5A2FFF901F32

EMILIANO ROCA & FRIENDS

Emilio heeft zijn wortels in Italië maar heft zich inmiddels stevig verschanst in ons eigen Den Haag. 

Hij kwam hier voor het Koninklijk Conservatorium en werkte sindsdien al met grootheden als Chris Cheek, Erik Ineke, Philippe Maniez en Pedro Martins. Emilio speelt door heel Europa en laat overal waar hij komt met zijn gitaar een onuitwisbare indruk achter. 

IMG_0587

THE BAND COSMO

Iemand ooit gehoord van SurfSaus?Cosmo brengt speelse gitaar riffs met lyrics die klinken als een paarse zonsondergang in LA.

De band won in maart op verrassende wijze de talentenjacht Talent Event in Het Paard in Den Haag en maakt ‘Indie Pop Rock met een surfsausje en een rauw, Haags randje.’

Net terug van tour trekt dit Haagse jeugdige zootje ook ongeregeld een akoestisch jasje aan om de binnenstad te betoveren. Kom dansen! 

Stem in de Stad-Patronaat-Jaap Kroon00035

JASMIJN BURGER

Tijdens PrinsjesNach speelt violiste Jasmijn Burger op een aantal onverwachte momenten en plaatsen 🎻

Na de School voor Jong Talent en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te hebben afgerond ging ze voor een master in Popmuziek. Na vele tournees in binnen- en buitenland met verschillende gezelschappen, focust ze zich op dit moment op haar carrière in Nederland.
De cross-over opkomst tussen beeldende kunst, film en muziek is waar nog veel te winnen is. De popwereld biedt hier heel veel inspiratie voor en is dan ook waar Jasmijn nu het meeste werkzaam in is.

Tegenwoordig leeft ze voor de diversiteit die de muziekwereld biedt: filmmuziek projecten, Bach’s solo partita’s, maar ook zeker voor het band leven en sessiewerk in de popmuziek.

“Als echte Hagenees kijk ik er naar uit om mijn viool te laten klinken in de leukste straten van Den Haag.”